Voeding en gedrag

Facebook
LinkedIn

Deze heerlijke tijd van het jaar heeft ook zijn nadelen… en dan weten we allemaal wel waar ik het over heb denk ik 😉. Het begint in november al met Sint maarten snoepjes en we sluiten het jaar af met oliebollen en champagne! Vaak is de verleiding groot en zwichten we voor al dat lekkers. Een keertje misschien geen probleem, maar als nee zeggen niet je sterkste punt is kun je best aan heel veel dingen merken dat je lijf er niet blij van wordt. Naast dat je kerstoutfit ineens wat strakker zit kunnen je darmen gaan protesteren, je huid veranderen, maar ook je gedrag!

Brood, melk en suikers kunnen zorgen voor de welbekende piek in de bloedsuikers met een flinke daling tot gevolg. Je voelt je lusteloos, moe en geïrriteerd. Voeding met veel gluten, exorfinen en suikers hebben ook invloed op je endorfinesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat jij een beetje stress prima kunt handelen, en zonder al te veel onrust de kerstdagen door komt. Maar als we dit systeem overbelasten door al die lekkere dingen, kan het de gebruikelijke stress niet goed meer aan. Gevolg; irritatie, prikkelbaar gevoel, boosheid en malende gedachten. Dus wil jij de feestdagen relaxed doorkomen? Probeer dan eens wat extra groente en fruit op tafel te zetten, kies voor natuurlijke producten zonder al te veel toegevoegde rommel en beperk de snoeperijen zoveel mogelijk.

Heb jij buiten de feestdagen om ook last van deze klachten? Wacht niet langer en doe er wat aan door je voedingspatroon en leefstijl aan te pakken. Het levert je zoveel op 💚 Hulp nodig? Laat het me weten!!

Fijne feestdagen allemaal 🎄

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen