Wat is Orthomoleculaire Therapie?

Orthomoleculaire Therapie is een natuurlijke manier om fysieke en mentale klachten te behandelen, ziektes te voorkomen, je gezondheid blijvend te verbeteren of op peil te houden. Orthomoleculaire therapie is ook investeren in de toekomst. Een klacht wordt namelijk onderzocht door het hele systeem te onderzoeken, de oorzaak van klachten en ziekten worden opgespoord. Geen kortetermijnoplossing maar een behandeling waar je de rest van je leven profijt van kunt hebben.

Orthomoleculair komt van Orthos (gezond, juist) en Moleculair (molecuul). Gezonde moleculen dus, dat is het doel!

Ons lichaam bestaat uit een prachtig systeem om zichzelf te onderhouden. Als dit goed werkt kan een lichaam zelf afvalstoffen opruimen, cellen vernieuwen en oude/slechte cellen afbreken. Het lichaam kan een “aanval” van ziektekiemen of bacteriën aan en zorgt ervoor dat het systeem doet wat het moet doen om deze weer op te ruimen. We krijgen bijvoorbeeld koorts, gaan zweten en hebben minder eetlust. Dit zijn signalen dat het lichaam aan het werk is!  Maar laten we ons systeem wel werken of hebben we daar geen tijd meer voor? Een paracetamolletje tegen de koorts en hup we gaan weer door… En eten we wel wat ons lichaam nodig heeft? Tegenwoordig heeft ons systeem het zwaar, ons lichaam wordt geconfronteerd met allerlei bewerkte producten zoals E-nummers en exorfinen die ook weer afgebroken moeten worden, en daarbij hebben we in deze tijd ook te maken met stress in allerlei vormen (fysiek en mentaal).

Gevolgen van haastige en ongezonde leefstijl? De cijfers liegen er niet om; Op dit moment hebben  8.7 miljoen Nederlanders één of meer chronische ziekten, dat is 50% van onze bevolking. Kijk maar eens hier voor de actuele stand.

“Before you heale someone,
ask him if he’s willing to give up the thinks that make him sick”

De behandeling

Als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut geloof ik in de kracht van ons lijf. Maar daarvoor moeten we wel goed voor onszelf zorgen! Wat voor brandstof gebruik jij voor je motortje? Is dat iets wat voedend is met vitaminen en mineralen of eet je gewoon om iets binnen te krijgen? De basis van vele ziektes ligt bij eten van producten waar ons lichaam eigenlijk niet goed tegen kan, en een lijfstijl die te veel van onszelf vraagt. Eigenlijk weten we vaak wel dat dingen anders kunnen, maar hoe verander je dat? 

Samen met jou ga ik op zoek naar de oorzaak van je klachten en bekijken we waar het “mis” gaat in je voedingspatroon. Aan de hand van vragenlijsten, een BrainQ test en een uitgebreid intakegesprek krijg ik inzicht in de werking van je systeem. Soms maak ik, indien nodig, gebruik van testen zoals een bloedafname, ontlastingsonderzoek, urine screening en allergietesten. Hieruit zal een behandelplan ontstaan met als basis je leefstijl, gezonde voeding en veel voorlichting. Het is namelijk van groot belang dat je begrijpt waarom iets goed voor je is, zo kun je de behandeling ook beter volgen.

Je kunt na de intake gelijk aan de slag, we vormen tijdens het eerste gesprek al een behandeling en houden daarbij rekening met je draagkracht, je fysieke belasting en zorgen dat het praktisch en haalbaar is.  je krijgt alle informatie op papier incl. een tips en tricks- en eet/recepten inspiratie document.  

9 van de 10 klanten ervaart binnen een aantal weken al grote verbetering van de klachten!

Wil jij ook van je klachten af en meer energie?