Werkwijze

Als je bij mij in de praktijk komt gaan we aan de slag met je hele leefstijl en gaan we bekijken waar jij last van hebt en waar dit vandaan komt. Klachten ontstaan niet zomaar, vaak heeft je lichaam al langere tijd aangegeven dat het eigenlijk wel mooi geweest is, was er al heel lang vermoeidheid, voelde je al vaker een hoofdpijn opkomen en ondertussen begon je hoofd al onrustiger te worden. 

Om je goed te kunnen helpen is het van belang overal rekening mee te houden. Daarom werk ik met een aantal pijlers in mijn praktijk en zal het behandelplan en programma ook afgestemd zijn op deze onderdelen.

Als je graag van je antidepressiva af wilt is het ook heel belangrijk dat onderstaande punten goed lopen. Alles heeft invloed op je stemming en die wil je graag zo stabiel mogelijk hebben voordat je gaat afbouwen. Een gezond lijf, goede voeding, lage stress, fijne slaap en beweging gaan je helpen om de ergste klachten van je afbouw op te vangen.

“Before you heale someone,
ask him if he’s willing to give up the thinks that make him sick”

De werking van het lichaam
Als Orthomoleculair Epigenetisch én BrainQ therapeut kijk ik dieper dan je klacht. Hoofdpijn is geen probleem van het hoofd, het is een gevolg van slechte voeding, tekort aan voedingsstoffen, een schommelende bloedsuikerspiegel, een slechte leverwerking, hormoonschommelingen, problemen in het endorfinesysteem en/of teveel stress. De klacht bij het probleem aanpakken kan je beter maken. Paracetamol is een korte klap om het symptoom weg te nemen maar zorgt uiteindelijk voor meer klachten omdat het je leverwerking beïnvloed, veel vitaminen en mineralen rooft en je zelfs verslaafd kunt raken aan paracetamol. Dit is één voorbeeld maar zo kan ik nog even doorgaan. 

Een veelgehoorde klacht in mijn praktijk is vermoeidheid, maar ook somberheid, veel stressgevoelens, niet lekker in je vel zitten en onrust. Ook hier kunnen vele oorzaken onder schuil gaan en van belang is deze te onderzoeken. Ik doe dat aan de hand van vragenlijsten, testen die je vooraf invult en een uitgebreide intake waarin ik je de hemd van het lijf vraag. Het kan zijn dat ik je doorstuur voor wat extra onderzoek zodat we ook zicht krijgen op je bloedwaarden maar de basis is jouw verhaal!

Als BrainQ therapeut neem ik ook altijd je endorfinesysteem mee in de behandeling. Dit systeem regelt stofjes als endorfine, dopamine, oxytocine en andere neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor jouw gemoedstoestand. Gaat dit mis dan kun je somber, depressief of heel onrustig worden. ADHD, ADD, depressie, burn-out, chronische vermoeidheid, pijnklachten en overspannenheid kunnen het gevolg zijn van een probleem in het endorfinesysteem dus bekijk ik altijd of dit van invloed is.

Wil jij alvast weten hoe je scoort op deze test? Maak deze dan
hier alvast. Heb je vragen over de uitslag of wil je ermee aan de slag, boek dan een kennismakingsgesprek!

 

Voeding
Ja ik ben orthomoleculair therapeut dus voeding is een van de belangrijkste onderdelen van de behandeling. 

VOEDING KAN JE MAKEN OF BREKEN

En dat is echt zo! Ik heb het al zoveel gezien. Het kan de grootste schade aanrichten maar nog mooier, anders eten zorgt vaak heel snel voor fantastische resultaten waardoor mensen weer energie krijgen, klachten verdwijnen en de leefstijl veel makkelijker wordt volgehouden. 

Over voeding kan ik je heel veel vertellen! Ik leg je precies uit welke voeding je beter kunt vermijden en welke voeding je juist wel mag eten. Wat je energie geeft en wat je juist vermoeider maakt. Welke voeding veel invloed heeft op de darm en daarmee ook de hersenen en welke voeding zorgt voor onrust, somberheid, ADHD symptomen en de nare brain fog (hersenmist, de waas die over je heen hangt) waar veel mensen last van hebben. 

En niet alleen wat je eet maar ook HOE je eet, HOE VAAK je eet en HOEVEEL je eet is van belang! 

 

Slaap
Slapen is niet altijd makkelijk. Uren wakker liggen voordat je eindelijk in slaap valt door een onrustig hoofd of onrustige benen. Of heerlijk inslapen maar altijd veel te vroeg wakker worden en dan vervolgens een potje plafondstaren doen.. Vreselijk en zeer belangrijk in de behandeling!

Slapen is herstellen. Dus doe jij dit niet, tekort of is je slaap van slechte kwaliteit, dan ga je daar uiteindelijk last van krijgen! Dat voel je niet gelijk maar jij herkent het vast ook dat een korte nachtje gelijk uit je doen kan trekken. Er komt weinig uit je handen, je hunkert naar suikers (= energie!) en voelt je onrustig. 

Heb jij vaak slechte nachten of maak je tekort uren, dan heeft dat invloed op je hele gezondheid. Ik pak slaap vaak als eerste aan want goed slapen zorgt voor meer energie, betere motivatie en daadkracht waardoor je mijn tips overdag ook beter kunt uitvoeren en volhouden! En dan ga je overdag pas echt energie krijgen!

 

Bewegen 
Ja hier hebben we vele ideeën over maar ook regelmatig smoesjes voor. Te druk, te veel, geen zin, te moe, pijntjes enz. Ik weet hoe dat werkt maar ook hoe je uit die cirkel kunt komen. Maar dan wel op je eigen tempo en kijkend naar jouw situatie want van te weinig sporten wordt je moe maar van teveel sporten kun je ook last krijgen. 

Stress
Je kunt de beste maaltijden eten, je suf sporten en fantastisch slapen maar als je constante stress hebt is de kans groot dat je veel klachten blijft houden. 

Stress heeft invloed op je gezondheid doordat het je lichaam in een constante staat van alertheid plaatst, je weerstand aantast, je spijsvertering beïnvloed, je energie opvreet en je voedingsstoffen weg rooft. 

Geen probleem hoor, je kunt er namelijk veel aan doen. Soms is stress niet zomaar even uit je leven weg te bannen maar kun je wel met vrij simpele oefeningen en trucjes je stress niveau flink laten dalen waardoor alles weer beter gaat werken. Voeding, slecht slapen en tekort beweging zijn ook stress factoren dus deze pijlers aanpakken zal ervoor zorgen dat jij écht beter in je vel komt te zitten, je rustiger gaat voelen en stress beter af kunt laten vloeien.

Ik neem het onderdeel stress altijd mee in mijn behandeling en geef je voldoende opties om hiermee aan de slag te kunnen gaan, ook in je drukke leventje!