Orthomoleculaire - therapie - Schagen - gezond - leven

Mijn verhaal

“Ik kan mijn werk in de zorg gewoon niet meer naar eer en geweten doen. Mensen volstoppen met medicatie en daarnaast broodjes hagelslag voor ze maken klopt gewoon echt niet! Ik kon er niet meer mee dealen”

 

Ik heb 18 jaar in de zorg gewerkt waarvan het grootste gedeelte als verpleegkundige in de psychiatrie. 

 

Geweldig vond ik het altijd, mensen fascineren me nog steeds en als het brein niet werkt zoals je wilt dan is dat bizar heftig en voor mij heel bijzonder om een onderdeel te zijn van de behandeling hiervan. 

 

Na de verslavingszorg, de GGZ en de jeugddetentie heb ik nog ruim 7 jaar in de Bijlmerbajes en gevangenis in Zaanstad gewerkt als verpleegkundige op een afdeling met gedetineerde mensen die ook een psychiatrische ziekte hadden. Een geweldige maar ook heftige baan met veel verantwoordelijkheid en stress.  

 

Ik brandde langzaam op, ik voelde me steeds vaker gestrest, ongelukkiger, bozer, niet begrepen en kon mijn hoofd niet meer rustig krijgen. Na een aantal heftige incidenten kwam ik thuis te zitten en besloot daar dat het anders moest. Ik wilde weer een leuke vrouw zijn, en moeder voor mijn zoon en dochter en de energie terug die ik ooit had. Ik ben me om gaan scholen omdat ik in die tijd de kracht van voeding al heel duidelijk had ervaren. Gezond eten doet meer dan alleen een paar kilootjes afvallen, het zorgt voor een veel betere focus, maakte me rustiger, mijn pukkels verdwenen en mijn energie kwam weer terug! Dit wilde ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen en daarom volgde ik de studie tot Orthomoleculair epigenetisch therapeut, werd ik vervolgens BrainQ therapeut en deed ik meerdere verdiepingen tot hormoon expert, burn-out expert en onlangs volgde ik de verdieping tot neuro brein expert. Alles op het gebied van de psychiatrie, afbouwen van psychiatrische medicatie, het brein, burn-out en depressie blijf ik volgen en zoek ik de beste scholing in. 

 Alles om je kracht weer omhoog te halen, net zoals ik bij mezelf heb ervaren. 

In de eerste jaren bouwde ik aan mijn praktijk, begon al meer mensen te helpen maar daarnaast bleef ik werkzaam als ZZP verpleegkundige. Ik verhuurde mezelf voor losse diensten of periode opdrachten in verzorgingshuizen en psychiatrische afdelingen in het ziekenhuis. 

En hoe vaker ik dit soort werk deed, hoe meer het me begon tegen te staan. 

Ik kon het niet aanzien hoe deze mensen ziek, wanhopig en vaak in slechte gezondheid allerlei “leeg” voedsel met veel suiker, granen en vetten werd voorgeschoteld en vervolgens naar de pillenkar mochten komen om hun medicatie voor depressie, slaapproblemen, maagzuur, cholesterol en alle bijwerkingen op te halen. 

Dit is toch geen mensen beter maken?

Dit was het laatste keerpunt. Ik ben helemaal gestopt met de reguliere zorg en heb me vol gestort op mijn praktijk waar ik mensen nu juist afhelp van hun medicatie en vrouwen weer leer vertrouwen op de kracht van hun lijf. Want jeetje, het is ongelooflijk hoe sterk wij vrouwen zijn, alleen zien en ervaren we het heel vaak niet meer. En dat haal ik weer in jou naar boven!

Nu doe ik in mijn werk wat ik altijd het leukste vond. De gesprekken, het begeleiden, de 1 op 1 momenten en iemand weer in zijn kracht zetten. Geen poespas, duidelijke taal, soms een schop onder je kont maar altijd rekening houdend met je situatie. Want mijn missie is jou terug te brengen naar je essentie zodat je weer vertrouwen krijgt in je lichaam en daardoor weer je kracht gaat voelen. Want als je die terugvindt dan kun je het leven zoveel leuker leven, vol energie en met veel meer gemak.