Vitamine B12

Facebook
LinkedIn

Vitaminen en mineralen zijn ontzettend belangrijk in je lichaam. Ze zorgen ervoor dat alle processen goed verlopen en een tekort kan daarom zorgen voor grote problemen. Een tekort aan vitamine B12 kan hele nare gevolgen hebben, van lichte vermoeidheidsklachten tot ernstige neurologische problemen. B12 heb je o.a. nodig voor gezonde cellen, energie, je hersenen, je immuunsysteem, je metabolisme en zenuwstelsel.

Een greep uit de vele klachten die kunnen ontstaan zijn: Vermoeidheid, tintelingen in handen en voeten, krachtsverlies, geheugenproblemen, niet op woorden of namen kunnen komen, overprikkeld zijn, hart en vaatproblemen en snel ziek zijn.

B12 zit voornamelijk in dierlijke producten. Het eten van deze producten geeft geen garantie op een goede vitamine B12 status. Het gaat namelijk om de opname hiervan. Bij maag-/ darmproblemen, het slikken van medicijnen en ziekte kan het lichaam de B12 niet goed opnemen waardoor er een tekort kan ontstaan.

Herken jij klachten? Neem dan contact op met je huisarts om het eens te laten meten.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op www.vitamineb12tekort.nl

Of neem contact met mij op! 💚

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen