Uitstellen of aanpakken

Facebook
LinkedIn

Het is december en dat is voor velen een lastige maand als het gaat om zoetigheid. Ja ik merk het ook… als je eenmaal een stukje chocolade of pepernoot hebt gegeten wordt het lastig. Je kunt er bijna niet meer vanaf blijven. Dit heeft alles te maken met de stofjes die er vrij komen als we deze dingen eten. Het heeft een verslavend effect want dat gevoel willen we vaker voelen.

Herkenbaar? Dan is nu het moment er iets aan te gaan doen. Ik weet dat veel mensen zich richten op 1 januari, dat we allemaal denken dat deze maand “verloren” is en dat we vanaf 2021 weer écht aan de slag gaan met onze gezondheid. Maar de maand duurt nog ruim 20 dagen en het is ontzettend zonde om die dagen te vergooien. Juist de feestdagen zijn we gevoelig voor stress, en dat hangt vaak samen met je endorfinesysteem die het heel zwaar heeft met al die zoete rommel van deze maand. Hierdoor wordt je humeuriger, geïrriteerd, ben je moe en slaap je slechter. Misschien herken je deze signalen nu al. Ga jij deze serieus nemen of negeer je het en laat je het alleen maar oplopen?

Wil je de feestdagen op een gezonde en relaxte manier doorkomen dit jaar, en toch genieten van lekkere dingen? Boek dan nu nog een intake en ga al aan de slag met de eerste (kleine) stapjes naar een bewust goed leven. Ook om je kilo’s te lijf te gaan begin je bijvoorbeeld alvast met het traject Bewust Goed Afvallen i.p.v te wachten tot januari.

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen