Tips om van je hongergevoel af te komen

Facebook
LinkedIn

Om leptineresistentie (post van gisteren) aan te pakken en dus niet de hele dag een hongergevoel te hoeven ervaren is het van belang dat je goed eet en de juiste dingen binnenkrijgt.

Tips:
đź’šAlles wat suikers bevat of je bloedsuiker snel doet stijgen is af te raden, laat alle bewerkte en zoete rommel dus lekker achter in de supermarkt (scheelt je ook weer centen!). Leptineresistentie hangt namelijk samen met insulineresistentie.
Vermijd alle zoete- en fruitdrankjes en wees ook voorzichtig met zoet fruit. In eerste instantie liever niet en anders later op de dag. Kies dan voor kleine rode vruchten.
đź’šEiwitten! Begin daar vooral de dag mee; zorg dat je vooral in de ochtend iets met vetten en eiwitten kiest zoals roerei of omelet met groente. Stukje vlees of vis met groente. Ja even wennen misschien maar hartig kan prima in de ochtend.Het zorgt voor een stabiele bloedsuiker en zorgt dat je verzadigd raakt.
💚Gezonde vetten; vet is nodig om goed te kunnen functioneren, hormonen aan te maken en let op; om vet te verbranden is het van belang vet te eten. Kies voor avocado’s, een mooi stuk vette vis, ongezouten rauwe noten, zaden/ pitten, olijven, goede kwaliteit olijfolie of lekkere notenpasta.
đź’šEet vezels; groente, groente en nog eens groente. Superbelangrijk voor alle processen en om je lichaam optimaal te laten functioneren. Varieer veel, stoom ze lekker en wissel af met rauwe groenten. Lekkere salade, soep of een mooie smoothie met extra veel groente is prachtig
đź’šProbeer 3x per dag te eten en je lichaam tussendoor te kans te geven zich te herstellen. Dit is een hele belangrijke om je cellen weer gevoelig te maken voor zowel insuline als leptine!

Nog even een weetje; leptineresistentie komt ook voor bij slanke mensen!!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen