Tip: weet wat je eet

Facebook
LinkedIn

Tip: Weet wat je eet!
Hoe kun je gezonder gaan eten en leven als je zelf eigenlijk niet goed weet wat je doet? Soms hebben mensen helemaal geen idee wat ze allemaal eten/ drinken en schrikken zich rot als ze een lijstje maken.

Voordat de klanten bij mij komen laat ik ze een aantal dagen een eetdagboekje bijhouden. Dit geeft mij heel veel inzicht in de klant en zegt vaak al veel over de problemen. De reacties hierop zijn altijd wisselend. Diegene die al wat bewuster bezig is weet vaak al wel wat meer over de dagelijkse inname van eten en drinken. Maar soms schrikken ze zich rot; “Ik eet toch een stuk meer dan ik dacht”. Het dagboekje heeft dan al het eerste effect opgeleverd, namelijk inzicht!
Het zal je verbazen hoe vaak je (ongemerkt) iets in je mond stopt. Even een dropje, even een stukje fruit tussendoor of nog een cappuccino. Oh ja, en ik had net ook nog een sapje en een krentenbol tussendoor… Het kan zomaar zo zijn dat je in totaal 7 of 8 eetmomenten op een dag hebt! Al die tussendoortjes tellen hard mee en zorgen ervoor dat je verteringssysteem overbelast raakt.

Dus → Schrijf eens heel eerlijk voor jezelf op wat je precies eet op een dag; Hoe vaak en wat gaat er in je mond? Dit is de eerste stap naar bewust eten!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen