Tip tegen eetbuien!

Facebook
LinkedIn

Heb je het stukje over eetbuien al gelezen? Het heeft namelijk vaak te maken met je endorfine en dopamine. Meestal is het systeem wat daarmee te maken heeft verstoord en dat zorgt ervoor dat je deze geluksstofjes niet goed meer voelt. Je gaat dan extra zoeken naar dat gevoel, de shotjes dopamine en endorfine.

Een reden waardoor het endorfinesysteem van slag raakt is stress maar daar ga ik in een andere post verder op in. Nog een belangrijke reden is wat je eet en dan met name gluten en caseïne. Deze vallen onder de noemer exorfinen. Exorfinen zijn eiwitten die, als ze niet goed worden afgebroken, zich kunnen gaan gedragen als een morfineachtige stof. Je kunt je dan suffig voelen na de maaltijd maar het geeft ook een soort lekker gevoel waar veel mensen een beetje verslaafd aan zijn. Vandaar dat het bekende broodje (gluten) kaas met een beker melk (caseïne) zo heerlijk kunnen zijn!

Ben jij dol op brood en/of melk en kun je daar bijna niet vanaf blijven? Heb je een suffig gevoel na de maaltijd, een soort mistig gevoel in je hoofd, last van stemmingswisselingen, hongergevoel, moeite om af te vallen en de andere klachten die ik beschrijf in mijn e-bookje over het endorfinesysteem? Probeer dan eens een paar weken de gluten en melkproducten uit je voeding te schrappen en kijk maar eens wat een geweldige effecten dat heeft! Ook op je gewicht!! 💚

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen