Tip: luisteren en doen wat goed voelt

Facebook
LinkedIn

Het is van groot belang dat je luistert naar je lichaam, de signalen en probeert te voelen wat goed voor je is. Dit is voor iedereen van groot belang maar zeker ook in een afvalproces!

Vermoeidheid, stemmingswisselingen, je bed niet uit kunnen komen, darm of huidproblemen, niet kunnen stoppen met eten of eetbuien zijn allerlei signalen van het lichaam dat er iets onderliggends aan de hand is. Je voeding onder de loep nemen is een hele belangrijke, of je dagindeling eens bekijken en voor jezelf op een rijtje zetten of er genoeg ontspanning of beweging is en soms even alles loslaten om te kijken hoe dat voelt.

Ik heb zelf een aantal dagen mijn social even op een laag pitje gezet. Ik had er gewoon even helemaal geen zin in, het stond me tegen en de inspiratie was weg. Even luisteren naar deze weerstand werkt want nu voelt het weer top en heb ik weer voor ogen waar ik naartoe wil!

Eten wat eigenlijk niet goed voelt, waar je klachten van krijgt of moe van wordt is een belasting voor je lijf. Overmatig sporten terwijl je al zo moe bent of over je grenzen gaan voor werk zorgen voor uitputting. Doorgaan als je lijf zegt stoppen is ongezond, brengt stress en uiteindelijk klachten met zich mee. Pas op de plaats en goed voor jezelf zorgen geeft je nieuwe focus, rust in je lijf en herstel 💚

Weet je niet meer hoe je goed voor je lichaam kunt zorgen, blijf je klachten houden, lukt het afvallen niet? Neem gerust contact op om eens te bespreken wat ik voor je kan doen!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen