Stress

Facebook
LinkedIn

Weet je dat stress èèn van de meest verziekende factoren is? Ik schrijf er vaker over maar wanneer hebben we dan stress? Veel van mijn klanten geven aan eigenlijk geen stress te ervaren maar blijken een lichaam vol stress te hebben. Wat ervaar je? Hoe goed luister je naar je lijf?
Stress hoeft niet alleen maar slecht te zijn! Een beetje stress zet ons aan, zorgt ervoor dat we in actie kunnen komen en bij heftige gebeurtenissen kan het levens redden. Korte stress die vervolgens weer zakt is top. Echter, als je de hele dag in een stress- stand staat is het een heel ander verhaal.
Welke vormen van stress kan een lichaam o.a. ervaren:

❗Stress van eten. Iedere keer dat je eet is een reden voor het lichaam om je immuunsysteem aan te gooien, je bloedsuikerspiegel te verhogen en de hele fabriek op te starten om alles af te kunnen breken en op te nemen. Gezonde, onbewerkte voeding geeft ons hieruit nog voedingsstoffen maar bewerkte, vette, zoete fabrieksrommel rooft eigenlijk alleen maar energie, vitaminen/mineralen en levert ons weinig op. Daarnaast hebben veel mensen tegenwoordig een darm die niet veel meer kan hebben wat ook veel stress op kan leveren (en tast stress de darmwand aan…)

❗Stress van tekorten. Tekort vitaminen/mineralen kan een lichaam veel problemen bezorgen maar ook terugkerend vochttekort en standaard tekort aan calorieën kan ons dagelijks in een stress-stand zetten waardoor het lichaam in een overlevingsmodus komt te staan.

❗Stress van prikkels. We leven in een drukke maatschappij, de hele dag moeten we aan staan en al wil je dit niet; je blijft alsnog “ aan staan” door de drukte om je heen, je mobieltje die meldingen blijft geven en de tv die we vervolgens weer aanzetten als we een rustmomentje hebben.
Eet jij wat goed is voor je lichaam?

Zorg je dat je voedend eet of is het vooral gebaseerd op gemak?
Kun jij je mobiel wegleggen en daar een paar uur vanaf blijven?
Kies je iedere dag bewust voor een momentje van ontspanning?
Probeer om te beginnen eens 1 onderdeel aan te pakken. Je lichaam zal je dankbaar zijn!💚

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen