Slechter in je vel de laatste tijd?

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Ben jij juist in deze tijd erg moe, zit je niet lekker in je vel en slaap je slechter? Dat kan veel te maken hebben met je #neurotransmitters. Neurotransmitters zijn stofjes die prikkels doorgeven. Ze zorgen voor communicatie tussen de neuronen.

Een voorbeeld van een neurotransmitter is #serotonine. Deze zorgt voor het geluksgevoel, voor tevredenheid. Het zorgt ervoor dat je geheugen goed werkt en je en een hele belangrijke; dat je goed slaapt! Serotonine wordt namelijk ”s avonds omgezet in melatonine, het stofje waar je slaperig van wordt!
Als je neurotransmitters minder goed hun werk doen zit jij minder goed in je vel. Je merkt het op vele fronten maar je voelt je vooral niet zo happy en hebt meer moeite met de dagelijkse gang van zaken. Daardoor kan het zo zijn dat je misschien minder gaat bewegen en meer gaat eten. Het eten van troosteten of hebben van eetbuien kan samenhangen met problemen in je neurotransmitters. Het is dus van belang hier iets aan te doen!!

Om je neurotransmitters weer op orde te krijgen is je hele leefstijl van belang; eet je voldoende eiwitten, voedt je jezelf met gezonde voeding en werkt jouw darm wel optimaal? Ga je iedere dag naar buiten en beweeg je wel voldoende? Allemaal zaken die ermee te maken hebben maar vergeet ook zeker je stress niet. Heb je veel stress? Doe er echt iets aan, het is zo verstorend voor je lichaam!

Meer weten over neurotransmitters en de reden dat je niet lekker in je vel zit? Lees eens mijn e-bookje over het #endorfinesysteem https://bewustgoedleven.nl/het-endorfinesysteem/

Meer berichten

Mindset

Ontzettend belangrijk als het gaat om een bewust goed leven en je bijvoorbeeld te houden aan een gezonde leefstijl. Hoe jij denkt

Afvallen

Begin van het jaar zijn er al heel wat klanten gestart met het Bewust Goed Afvallen traject. Het is super om samen