Slapen

Facebook
LinkedIn

Slapen! Wie houdt er niet van?? Heerlijk om na een goede nacht weer fris uit je bed te kunnen springen… Of gaat die vlieger voor jou niet op?
Weet je dat goed slapen je helpt om van die verslavende suiker af te blijven? Een goede nachtrust zorgt ervoor dat het lichaam overdag beter zijn werk kan doen en minder energie nodig heeft uit suiker om de dag door te komen. S Nachts herstelt het lichaam! En een nacht slecht slapen kan er al voor zorgen dat de cellen meer moeite hebben om de suikers op te nemen (korte insulineresistentie) en daardoor voel je je nog vermoeider. Er zijn al onderzoekers die denken dat dit een reden is van de grote toename van diabetes type 2.

Uit cijfers blijkt dat 1 op de mensen wel eens slaapproblemen heeft. Slecht slapen kan vele oorzaken hebben. Lichamelijke ongemakken zoals pijn, problemen met je biologische klok en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat je niet in- of doorslaapt. Stress, piekeren/malen, onrust, verhoogde glutamaat waarden en problemen in de hormoonhuishouding komen ook vaak voor. Wil jij hier meer over weten? Lees dan eens mijn e-book(je). Die is hier op mijn site te downloaden.
Slecht slapen kan je dus in een nare vicieuze cirkel terecht laten komen. Zorg ervoor dat je hieruit komt! Gezond eten en stress beperken zijn belangrijke zaken hierin. Ook je slaapritme is belangrijk. Zorg jij dat je iedere nacht genoeg slaapt?
💚

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen