Slaapproblemen

Facebook
LinkedIn

Slapen is heerlijk!!! En heel goed voor je… Wist je dat er tijdens het slapen allerlei herstelwerkzaamheden plaats vinden? Dit gebeurt tijdens de diepe slaap. Hierop volgt de REM-slaap die je helpt alle indrukken van de dag te verwerken.

Slecht slapen is erg vervelend en kan uiteenlopende klachten veroorzaken. Zo hangen overgewicht, diabetes, spierklachten en een slecht functionerend immuunsysteem samen met slaapproblemen. Volgens onderzoek had bijna 25% van de Nederlandse bevolking in 2018 problemen met slapen.

Slaapproblemen kunnen ontstaan door meerdere factoren, zoals een schommelende bloedsuikerspiegel of een teveel aan glutamaat. Bij te veel glutamaat ervaren mensen een stress gevoel en gedachten die niet meer te stoppen zijn. Het welbekende piekeren waardoor je moeite kunt hebben met inslapen. Een bloedsuikerspiegel die erg schommelt kan ervoor zorgen dat je midden in de nacht, of vroeg in de ochtend wakker wordt. De bloedsuiker is dan zo laag dat je het gevoel krijgt te moeten eten en je naar voelt. Een bijkomend probleem met een lage bloedsuiker is, dat je glutamaat hierdoor stijgt en je dus ook erg onrustig kunt worden.

Goed nieuws! Met een gezonde leefstijl kun je slaapproblemen aanpakken! Glutamaat kun je verlagen door je voeding aan te passen en zo stabiliseer je ook je bloedsuikerspiegel. Suikerproducten en exorfinen vermijden, en minder keer op een dag eten kunnen je helpen bij deze problematiek.

Wil je hulp bij het veranderen van je leefstijl, en weer lekker slapen? Neem gerust contact op voor informatie!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen