Samenhang van factoren die je ziek maken

Facebook
LinkedIn

Alles hangt samen als het gaat om je gezondheid. Daar kwam ik tijdens mijn opleiding al achter… Eigenlijk wist ik het stiekem al eerder maar toen kon ik dat zelf ook nog niet zo goed inzien.

Niets is meer los te zien. Hoofdpijn is vrijwel nooit alleen hoofdpijn maar komt ergens vandaan. Het is een signaal van het lichaam dat de darm niet goed werkt, het lichaam niet voldoende voeding binnenkrijgt of stress heeft. Net als niet lekker in je vel zitten en teken is dat het lichaam uit balans is en dat heeft vaak niet alleen maar met stress te maken, maar ook met de verstoringen die daardoor ontstaan. Alleen stress aanpakken kan helpen maar vaak heeft het lichaam meer nodig om op te knappen.

In de praktijk werk ik niet alleen met voedingsadviezen maar neem ik ook altijd mee hoe iemand in zijn vel zit, hoeveel stress en ontspanning iemand heeft, wat doet iemand aan beweging en zijn er mogelijk tekorten ontstaan door de leefstijl van afgelopen jaren. Ik neem zo veel mogelijk mee in de intake. Ook de gezondheid tijdens je kinderjaren en trauma’s zijn van belang dus dat komt ook aan de orde!

Kom je bij mij voor een intake? Dan vraag ik je het hemd van het lijf om voor mezelf een zo compleet mogelijke puzzel te creëren en ga daarna de stukjes op zijn plek proberen te krijgen. Meestal wordt tijdens de intake al duidelijk welke kant we op kunnen om klachten te behandelen maar je gaat dus bijna nooit met alleen een voedingsadvies naar huis!

Wil jij ook weten waar je klachten vandaan komen en onderzoeken wat de juiste, complete aanpak zou kunnen zijn? Bel of mail eens voor info of maak een afspraak voor een intake 💚

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen