Recept: Bietjes met geitenkaas en quinoa

Facebook
LinkedIn

Gisteren had ik geen zin om ook nog de winkel in te gaan. Dus ik heb gewoon eens even bekeken wat ik nog in de koelkast en voorraadkast kon vinden en maakte daar een heerlijk gerechtje van.

Zorgen dat je bent voorbereid op dit soort dagen is handig. Zeker 1x per week rij ik naar #hoogenboomgroente in Warmenhuizen waar ik meerdere soorten groente meeneem en zo dus altijd wel iets gezonds in huis heb. Daarnaast heb ik heb altijd wel gezonde granen in de kast zoals quinoa of linzenpasta en andere langer houdbare producten als bonen, linzen, uien en diepvriesgroente. Zo kun je met een beetje voorbereiding toch altijd wel iets gezonds op tafel zetten en ben je niet gelijk overgeleverd aan de ongezonde hap. Vlees kan erbij maar is lang niet iedere dag nodig. Maak ook eens iets met ei of las eens vleesloze dagen in. Dit recept is vega maar voor de liefhebber kan er natuurlijk altijd een stukje vlees bij!

Ingredi├źnten (voor 4 personen)
1 Zak regenboog-bietjes (of gewone bietjes)
Quinoa (1 kopje per persoon)
Geitenkaas, ongeveer 6 plakjes
3 grote gele uien
Handje cashewnoten
Kook de bietjes. Snijd de uien in ringen en bak deze lekker totdat ze een beetje gaan karameliseren. Zet ondertussen al water op voor de quinoa en kook deze ongeveer 10 minuten. Doe de bietjes geschild terug in de pan en zet nog even op laag vuur. Voeg de geitenkaas toe zodat deze een beetje gaat smelten. Zodra de quinoa klaar is, deze afgieten en gelijk aan de bietjes toevoegen en klaar is je gerecht!
Top de bietjes af met lekker wat cashewnoten en een grote schep gebakken uien.

Eet smakelijk!!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen