Patronen onder de loep

Facebook
LinkedIn

Tijdens de afspraken met mijn klanten kijk ik naar voeding, slapen, bewegen, stress en ontspanning. Maar daarnaast is het bekijken van patronen heel belangrijk. We hebben namelijk allemaal van die gekke kleine patroontjes die best ongezond kunnen zijn.

We doen het omdat we dat eigenlijk al jaaaaren doen en er helemaal niet meer over nadenken; neem eens het toetje na het eten. Niet nodig maar zoveel mensen doen dat omdat ze het zo geleerd hebben! Of 5 of 6x per dag eten omdat het voedingscentrum zegt dat we zoveel mogelijk kleine maaltijden per dag moeten eten, of brood eten omdat we dit van huis uit hebben meegekregen en simpelweg niet weten wat we anders moeten eten. Ook op de bank ploffen na het eten of altijd laat naar bed gaan is een patroon!! Vervang je ongezonde patronen eens voor gezonde; eet iedere dag een bakje rauwkost extra, begin de dag met lauwwarm water, maak een wandeling, start je avondroutine eerder, sta wat eerder op om wat oefeningen te doen of om een gezond ontbijt te maken.

Heb jij patronen die misschien wel ongezond zijn? Neem jij ze wel eens onder de loep? Als je ze herkent kun je er wat aan doen! Hulp nodig?

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen