Overgewicht

Facebook
LinkedIn

Gewoon wat minder eten, of meer sporten… We kennen de tips wel. Maar wat als dit niet blijkt te werken?

Overgewicht is een groot probleem in Nederland. Het staat op nr. 1 in de lijst met chronische aandoeningen. 7.5 miljoen mensen hebben ermee te maken en ervaren vaak nog vele andere klachten die voortkomen uit het overgewicht.

Gewicht verliezen is vaak niet zo gemakkelijk. Regelmatig is het hele systeem ontregelt en moeten deze zaken eerst op orde voor het lichaam ook daadwerkelijk in staat is om gewicht te verliezen. Oorzaken van overgewicht kunnen o.a. insulineresistentie (problemen met de bloedsuikers), medicijngebruik, schildklierproblemen en vitaminen- en mineralentekorten zijn. Maar ook een verstoring van het endorfinesysteem waardoor verslaving aan eten, eetaanvallen en de drang naar eten moeilijk te weerstaan is.

Als Orthomoleculair en BrainQ Therapeut kan ik u helpen bij deze problematiek. Problemen dieper in het systeem oplossen zorgt ervoor dat er herstel plaatst gaat vinden en het lichaam weer gaat werken zoals het hoort.

Wilt u hier meer over weten of een afspraak maken? Neem vooral contact met mij op!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen