Overgewicht 3

Facebook
LinkedIn

Overgewicht – oorzaak / gevolg (deel 3)
Nog een deel over dit complexe onderwerp. Ik kan er over blijven schrijven en bij het grootste deel van mijn klanten is dit een probleem! Het worstelen met overgewicht is vaak al jaren aan de orde en neemt een groot deel van het leven in beslag. Overgewicht heeft namelijk niet alleen invloed op je fysieke toestand maar ook zeker op je mentale.

Buiten dat het onzekerheid veroorzaakt en soms ook schaamte, veroorzaken de vetcellen allerlei ontstekingsprocessen in het lichaam. Ontstekingen kunnen schade aanrichten in je lichaam en hebben invloed op de neurotransmitters. Neurotransmitters zijn signaal stofjes zoals dopamine en endorfine die ervoor zorgen dat we ons fijn en lekker kunnen voelen. Als dit niet goed werkt ga je zoeken naar een manier om deze stofjes toch aan de gang te krijgen. En laat troostvoeding en allerlei zoetigheid nou net datgene zijn wat die neurotransmitters een prikkel geeft. Kortdurend heb je een fijn gevoel van dat koekje maar kort daarna heb je eigenlijk nog meer nodig… En zo is er een nare vicieuze cirkel ontstaan!

Herken je dit en wil je op een gezonde manier van je overgewicht af? Lees mijn e-bookje eens en neem contact met mij op!

Wil jij niet alleen aan de slag maar liever met een clubje mensen met dezelfde problematiek? Geef dit aan in een mailtje! Ik start in januari met een traject waarin je alles leert over het lichaam, goed voor jezelf zorgen en alles over afvallen! Doe jij mee??

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen