Overgewicht 2

Facebook
LinkedIn

Overgewicht – oorzaak / gevolg 2
Vorige keer schreef ik al een stukje over overgewicht. De oorzaken van overgewicht kunnen ervoor zorgen dat het afvallen niet meer lukt. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer, weet je niet waar overgewicht is begonnen en zorgt je overgewicht ondertussen voor een cascade aan problemen.
Langdurig overgewicht heeft gevolgen. Vaak hangt het samen met het metabool syndroom (hoog cholesterol, bloeddruk problemen en bloedsuikerschommelingen of diabetes type 2) en ontstekingen die allerlei problemen in het lichaam kunnen veroorzaken zoals auto immuunziektes, huidproblemen of gewrichtsproblemen. Nare en soms ook gevaarlijke gevolgen!

Zie jij zelf door de bomen het bos nog? Klachten hangen vaak allemaal samen… Wil je hulp om je lichaam gezond te krijgen en stap voor stap alles aan te pakken zodat je weer af kunt vallen? Check mijn site of neem contact op als je vragen hebt!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen