Overgewicht 1

Facebook
LinkedIn

Overgewicht – oorzaak/ gevolg

Heb je overgewicht? Dan heb je waarschijnlijk niet alleen last van de kilo’s maar kan het zijn dat je al veel meer klachten ervaart.
Overgewicht kan een complex en heftig probleem zijn die niet altijd alleen maar op te lossen is met wat minder eten zoals veel mensen denken. Het gaat veel verder dan dat, er zijn vaak onderliggende redenen en het heeft vergaande gevolgen op het hele systeem.

Het ontstaan van overgewicht kan te maken hebben met medicatie, darmproblemen, ontstekingen, allergieën of intolerantie insulineresistentie en vaak ook stress. Als deze problemen niet worden opgelost zal het lichaam in een staat blijven waarin het te veel bezig is met deze oorzaken en gaat het zich niet bezighouden met afvallen. Ons lijf zet overleven op de eerste plaats en kan pas afvallen als het gezond en goed functioneert, eerder geeft een lichaam er vaak geen toestemming voor.

Heel vaak weten mensen niet hoe het overgewicht is ontstaan en al helemaal niet hoe het nog aan te kunnen pakken. Weet jij waar je overgewicht vandaan komt en doe je er iets aan?

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen