Ontwenningsverschijnselen

Facebook
LinkedIn

Hoe gaat het met jullie? Heb je last van de afkick?

Als je stopt met de suiker zou het heel goed kunnen dat je lichaam hier heftig op reageert. Het is gewend aan die suiker en gebruikt het vaak als brandstof. Als dit ineens niet meer zo is raakt het lijf een beetje (of meer…) van slag.

Hoofdpijn
Duizeligheid
Misselijkheid
Stijve spieren
Duizeligheid
Stemmingswisselingen
Rusteloosheid
Vermoeidheid
Zweten
Trillerigheid
Slapeloosheid

Nou… dat stoppen met suiker kan nog behoorlijk wat gedoe met zich meebrengen! Maar het mooie is dat je hier doorheen komt! Echt waar… Het is niet heel duidelijk hoe lang dit duurt maar de meeste mensen zijn hier met een paar dagen doorheen, en dan komen de voordelen die ik al eerder beschreef. Zoals bijvoorbeeld de energie en de darmen die een stuk beter gaan werken.

Hou vol en zorg dat je gezond eet tijdens je maaltijden. Zorg voor voldoende voeding en bereid je voor. Laat je niet overvallen, zorg dat je dat lastige moment voor bent en zorg voor gezonde keuzes bij moeilijke momenten zoals rauwkost, fruit of een gekookt eitje. Drink daarnaast voldoende water om je afvalstoffen kwijt te kunnen.

Heb jij veel last van stemmingswisselingen door het stoppen met suiker maar had je die eigenlijk ook al voor het stoppen? Of ervaar je veel onrust en drang naar zoetigheid? Lees dan eens mijn e-book(je) over het endorfinesysteem via deze link: https://bewustgoedleven.nl/het-endorfinesysteem/.
Misschien herken je dingen en heb je een beetje hulp nodig om dit eens aan te pakken.

Zet m op allemaal!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen