Klachten…

Facebook
LinkedIn

Het klopt gewoon niet. Mijn lijf voelt niet goed aan. Ik zit niet lekker in mijn vel. Ik ben moe, onrustig en het lukt me niet meer om de dingen aan te pakken. Dit hoor ik vaak van klanten die voor de intake komen.

Dit soort klachten gaan verder dan een beetje vage ongemakken. Dit heeft invloed op je functioneren, bepaalt hoe je wakker wordt en weer gaat slapen. Vaak zit er een verstoord endorfinesysteem onder en is het zaak uit te zoeken waar de klachten vandaan komen en hoe dit is ontstaan.

In veel gevallen is stress een veelvoorkomende oorzaak van de klachten maar meestal ervaren mensen dit helemaal niet zo erg. Waarschijnlijk ook herkenbaar voor jou.. Je hebt een baan, een gezin, een huishouden en een sociaal leven waar je je handen vol aan hebt. Als je maar lang genoeg doorgaat met alles heb je eigenlijk niet goed door wat er onderliggend speelt en mis je een heleboel signalen die erop wijzen dat je het wellicht wat rustiger aan zou kunnen doen.
Onverwerkte trauma’s, verkeerde voeding, bepaalde medicijnen, tekorten aan bepaalde stoffen of overbelasting van jezelf zijn allemaal factoren die je kunnen verstoren en veroorzaken stress op verschillende gebieden.

Heb jij ook het gevoel dat er iets niet klopt? Neemt de onrust toe (je telefoon niet meer weg kunnen leggen, geen boek kunnen lezen, niet kunnen ontspannen) en de energie af (je wilt van alles maar het komt er niet uit). Lukt het niet meer om de gezonde voeding te kiezen en goed voor jezelf te zorgen? Lees dan eens mijn e-bookje (https://bewustgoedleven.nl/het-endorfinesysteem/ of via de link in mijn bio)

Herken je dingen en wil je ermee aan de slag? Neem dan contact op want een gezond systeem begint bij het aanpakken van de oorzaak van je klachten zodat je lijf weer gaat functioneren en jij je weer goed gaat voelen!! 💚

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen