Hormonen

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Gelukkig nog net voordat alle maatregelen weer werden aangescherpt de laatste dag van mijn 3 daagse bijscholing gehad. Nu klaar met de orthomoleculair specialist Hormonen!
Heerlijk om weer even in alle systemen te duiken. Alles staat met elkaar in verbinding en het is fijn die puzzel weer even opnieuw te leggen en daardoor weer zoveel mooie nieuwe inzichten te krijgen.

Hormonen krijgen heel vaak de schuld van allerlei problemen, en ja de hormonen zijn ook vaak betrokken bij heel veel klachten. Maar de oorzaak ligt er meestal niet. Stress is bijvoorbeeld een zeer verstorende factor die van alles door de war gooit in dat lijf… Je immuunsysteem (vaak zonder dat je het door hebt), je gevoelens, je darmen en je hormoonsystemen gaan anders of minder werken door stress.

Veel mensen denken niet aan stress, vinden dat het allemaal wel meevalt en onderschatten de drukte van hun leven. Ga eens na hoeveel tijd je eigenlijk voor jezelf neemt, hoe goed je voor je lichaam zorgt in de vorm van gezonde voeding, bewegen/sporten en ontspanning. Allemaal factoren die je stress kunnen verlagen. En die tijd voor jezelf is natuurlijk niet even scrollen op insta, facebook of netflixen. Lees mijn e-bookje maar eens als je er meer over wilt weten! https://bewustgoedleven.nl/het-endorfinesysteem

Doe jij iets aan je stress of denk je ook dat je er nooit last van hebt? 💚

Meer berichten

Uitstellen of aanpakken

Het is december en dat is voor velen een lastige maand als het gaat om zoetigheid. Ja ik merk het ook… als