Groente

Facebook
LinkedIn

Eet jij er genoeg van denk je? Groenten zijn een fantastische basis van een gezond eetpatroon en de heilzame werking hiervan wordt vaak onderschat.

✔️Groente is ten eerste een complexe koolhydraat waar vooral je darmen heel blij mee zijn. Het bevat veel vezels die de goede darmbacteriën voeden en ervoor zorgen dat het milieu in die darm optimaal blijft. En gezonde darmen wil je want dat heeft invloed op je hele gezondheid!
✔️Groenten zorgen voor een langzame afgifte van glucose en daardoor krijg je minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Een schommelende bloedsuikerspiegel maakt je moe, zorgt voor stemmingswisselingen en kan allerlei (laaggradige) ontstekingen veroorzaken in het lijf.
✔️Groenten voeden je met vitaminen, mineralen en bevatten allerlei beschermende stofjes zoals antioxidanten die ervoor kunnen zorgen dat je beter bestand bent tegen vrije radicalen die schade aan kunnen richten in je lijf.

Ik adviseer mensen uiteindelijk wel 500 gram groenten te eten. Dat klinkt heftig maar als je voor het ontbijt een smoothie of havermoutje maakt met wat groente erdoor, bij de lunch een soepje toevoegt of wat rauwkost, en je bord voor de helft vult met groente tijdens de avondmaaltijd ga je dit zeker redden.

Dus, wil je meer energie, minder snoepen, een beter werkend lijf en een gezonde huid… Ga eerst eens voor meer groente! Lekker om de decembermaand ook wat gezonder door te komen!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen