Gewoontes

Facebook
LinkedIn

Wij Nederlanders zijn gewoonte-dieren. Heerlijk lekker alles hetzelfde doen en houden want dat is veilig. Als ik mijn klanten vraag waarom ze doen wat ze doen, hoor ik vaak; “geen idee, zo doe ik het al jaren!”

Een gewoonte hoeft geen probleem te zijn, het kan je veel opleveren en geeft vaak wat structuur. Echter, veel van onze gewoontes zijn ongezond. Het welbekende koekje bij de koffie, een toetje na het eten, in de avond op de bank ploffen en de tv aanzetten of dat wijntje voordat je gaat slapen. Een keer is geen probleem maar bedenk eens waarom je dit dag in dag uit doet?

Neem je gewoontes eens onder de loep en kijk eens of je ze kunt vervangen voor gezonde. ‘s avonds lekker een frisse neus halen, een boek lezen, gewoon genieten van alleen een kopje koffie en na de warme maaltijd bedenken of je dat toetje echt nodig hebt.
Kleine veranderingen kunnen op den duur veel invloed hebben en je een stuk gezonder maken. Probeer het maar eens!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen