Drinken

Facebook
LinkedIn

Drinken
Wat drink jij op een dag? Denk je na over de hoeveelheid vocht die je nodig hebt?
Veel mensen drinken tekort. Zonde want je kunt er echt klachten door ervaren. Je energie kan bijvoorbeeld echt verbeteren als je voldoende water drinkt en dus je afvalstoffen kwijt kunt!

Helaas drinken veel mensen tekort maar ook de verkeerde dingen! Koffie heeft veel voordelen maar dan moet je het wel houden bij zo’n 3 bakkies per dag, anders krijg je mogelijk stressklachten zoals opgejaagd gevoel, hartkloppingen en moeite met slapen. Andere drankjes met cafeïne zoals de frisdranken en energiedrankjes zijn absoluut af te raden. Naast dat het stressklachten door de cafeïne kan veroorzaken bevat het heel veel suiker of zoetstoffen die je darmen, bloedsuikerspiegel, hersenen en endorfinesysteem aantasten.

Heb je vermoeidheidsklachten en gebruik je daarom dat soort drankjes? Ga dan uitzoeken wat de oorzaak daarvan is en vererger je klachten niet door dit soort rotzooi te drinken!

Ga voor water of (kruiden)thee! Voor de meeste volwassenen is 2 liter water per dag goed en bij sport, fysieke arbeid en klachten kan het iets meer zijn. Maak er voor jezelf een gewoonte van om na het opstaan gelijk 2 grote glazen water te drinken. Dan start je de dag goed en zorg je gelijk voor afvoer van je afvalstoffen.
En check de kleur van je urine; lichtgeel betekent dat je voldoende vocht binnenkrijgt

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen