Balans

Facebook
LinkedIn

Deze tijden zijn lastiger dan andere maanden. Pepernoten, chocolade, gezellige avondjes met lekkers op tafel… En dan straks de kerstdagen weer met uitgebreide maaltijden en kerstkransjes. Het is allemaal lekker en ik zeg zeker niet dat je dit soort dingen niet mag eten! Wel is het goed je bewust te zijn van de gevolgen op meerdere gebieden.

Je slechte darmbacteriën zijn gek op suiker en vermeerderen zich snel hierdoor. Vandaar dat je na een aantal dagen zoetigheid echt last kunt krijgen van je buik. Opgeblazen gevoel en andere ontlasting. Ook kun je merken dat je minder helder bent, slecht slaapt of moeilijk je bed uit kunt komen. En hellup, deze is echt vervelend, want als je eenmaal begint aan die zoetigheid heb je er de volgende dag meestal gelijk weer trek in!!
Een aantal tips om bewuster te genieten: Probeer afspraken met jezelf te maken, een klein beetje van het lekkers, daar echt van genieten en het niet zonder nadenken wegwerken. De rest van de dag lekker wat extra groenten, voldoende water en thee drinken en je gezonde ritme aanhouden. Ga lekker naar buiten, zorg voor wat extra beweging.

Ook leuk; zelf pepernoten bakken van bijv. amandelmeel. Gezonder en een leuke activiteit met de kinderen 💚
Geniet van deze heerlijke en gezellige tijd!!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen