Afvaltip: stabiliseer de bloedsuikerspiegel

Facebook
LinkedIn

De afval- tip van vandaag is gericht op het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel. Ik schreef gisteren al een stukje over de bloedsuikerspiegel met het belang hiervan en de link naar het afvallen.

Langdurige verstoring van de bloedsuikerspiegel geeft problemen in het lichaam. Naast de vermoeidheid/ dipjes, mist in je hoofd, stemmingswisselingen zorgt het ook voor laaggradige ontstekingen, huidproblemen, zware en pijnlijke menstruaties en/ of PMS.

De belangrijkste tip om de bloedsuikerspiegel stabiel te krijgen is stoppen met tussendoortjes. Door deze weg te laten krijg je vaak een stuk minder suiker binnen en zijn er minder momenten op een dag dat je de bloedsuikerspiegel omhoog jaagt. Tussendoor kan het lichaam even tot rust komen.
Daarnaast is het van belang om de 3 maaltijden die je eet zo voedend mogelijk te maken door altijd iets van groente/ fruit, eiwitten en goede vetten te kiezen. Neem bijvoorbeeld een lekkere salade met tonijn, pompoenpitten en een scheutje olijfolie. Of kies voor bananenpannenkoekjes met wat kokosyoghurt en fruit. De vezels uit groente en fruit zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder hard stijgt, en door eiwitten en vetten blijf je lekker lang verzadigd dus hoef je ook geen trek te krijgen tussendoor.

Wil je alle tips en uitleg rondom het afvallen (en de problemen die er vaak bij komen kijken) ook meekrijgen? Volg me dan op instagram of facebook!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen