ADHD

Facebook
LinkedIn

Onrustig, een hoofd wat overloopt van de gedachten, concentratieproblemen. ADHD kan vervelende klachten geven.

Bij ADHD gaan er dingen mis in de communicatie tussen hersengebieden. De zogenaamde neurotransmitters werken niet zoals het hoort waardoor er altijd onrust is. Het gevoel niet meer “uit te kunnen” is vreselijk, en het is dan ook begrijpelijk dat mensen soms middelen zoeken die hierbij helpen.

Wist je dat voeding en leefstijl ook heel belangrijk zijn in het ontstaan of verergeren van ADHD? Voeding en kan de neurotransmitters dusdanig verstoren dat het endorfinesysteem uit balans raakt. Dit systeem zorgt ervoor dat jij je happy kunt voelen, in actie kunt komen maar ook weer ontspanning kunt ervaren. Met de westerse leefstijl is het lastig om de juiste voeding te kiezen. Wat is er nog goed voor je?

Onlangs heb ik een klant behandeld die veel last had van haar ADHD. Ze nam medicatie om de situatie nog te kunnen overzien maar wilde dit liever niet. De behandeling, die bestond uit een aangepast voedingspatroon en wat aanvullende supplementen, heeft haar ondertussen al veel opgeleverd. Meer rust, beter slapen en lekker eten… En dat zonder medicatie!

Wil jij ook op een gezonde manier grip op je klachten? Als BrainQ therapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van psychosociale klachten zoals ADHD, stress, burn-out, vermoeidheid, slaapproblemen enz.

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen